Symptomen van HSP

0 Comments

Wat is hoogsensitief

Dit vermogen wordt beschouwd als een positief onderdeel van de Hoog Sensitieve Persoon (HSP) persoonlijkheid. Wat zijn de Symptomen van HSP zijn?

De symptomen van HSP worden als volgt beschreven:

1. Korte aandachtsspanne: bij kinderen gaat dit meestal door tot ongeveer de leeftijd van 7. Als volwassene zal deze korte aandachtsspanne geleidelijk afnemen.

2. Gedachten lezen: De geest van HSP leest de informatie die hem door de omgeving wordt gegeven in termen van symbolen of codes, waarbij woorden worden gebruikt om te beschrijven wat hij ziet of wat hij hoort. Soms zal de geest twee woorden verwarren, zoals “hond” en “voedsel”.

3. Woordvaardigheid: HSP’s zijn goed met woorden en kunnen de zinsbouw en de lengte van zinnen begrijpen. Ze begrijpen het verschil tussen woorden, zoals “lang” en “klein” als het gaat om tellen.

4. Visuele/ruimtelijke vaardigheden: Hoewel HSP’s een sterke aanleg hebben voor visuele scherpte, zullen ze een zwakte hebben met ruimte. Ze besteden veel tijd aan het kijken naar indirecte objecten, zoals klokken, borden, kopjes en grafieken, wat leidt tot veel tijd zitten in hoeken of het doen van niet-tekstboek oefeningen.

Symptomen van HSP’s.

De belangrijkste symptomen van HSP’s zijn chronologisch:

1.aneousigue: vermoeidheid wordt gevoeld aan de ene of aan de andere kant (d.w.z. vermoeidheid treedt op in één maand van het jaar voor de meeste HSP’s)

2.rammelende geest: voor HSP’s is zowel het geheugen als de opeenvolging van gebeurtenissen niet duidelijk, de tijd springt vaak rond of er treden orusies op, waardoor het moeilijk is om een rechte lijn te houden.

3.Affects cognitieve ontwikkeling: omdat HSP’s hebben een harde tijd concentreren of recht vooruit denken, zullen ze niet in slagen om problemen op te lossen of doelen te bereiken. Als gevolg hiervan manifesteert het “Ambien Effect” zich vaak in hun onvermogen om zich te concentreren of zin te geven aan wat er werkelijk gebeurt. Dit kan leiden tot frustratie, gebrek aan motivatie en verlies van doelen.

4. lusteloosheid: symptomen zijn onder meer de neiging om te kniezen, geagiteerd te raken, of zich onophoudelijk verdrietig te voelen.

5.sinofobie: hoogtevrees of angst voor alles wat met de wervelkolom te maken heeft. Symptomen zijn o.a. moeite met slikken, pijn op de borst als men op de grond staat tijdens de vlucht, en misselijkheid en braken bij het beklimmen van hoogten.

6. 6. Klinische depressie: symptomen zijn onder meer een zwaar gevoel over het hele lichaam, frequente ochtendhumeur en pessimistische gedachten.

7.Ongepaste irritatie: wanneer HSP’s in nauw contact komen met anderen krijgen ze de drang zich te haasten, waardoor ze vaak stikken en vervelend worden.

Hulp voor HSP’s.

De beste manier voor HSP’s om met deze symptomen om te gaan is het filteren van de informatiestroom die de hersenen bereikt. Dit zal veel van de “ruis” die de zintuigen aanvankelijk oppikten, wegsnijden.

Om HSP’s hun zintuigen weer normaal te laten functioneren, moeten ze weer kunnen horen, zien, aanraken en proeven. Zoek naar vitaminen, aminozuren, proteïnen en gezonde vetten om een normale hersenfunctie te bevorderen.

Wat aminozuren betreft, de beste HSP’s kunnen deze tegenkomen in hun dromen. Ze zijn het meest ontvankelijk in de BETERE delen, dus een beetje tijd doorbrengen met oogstrelende materialen zoals machines, Artangs, parasieten, of insecten zal de zintuigen in FULL AL abide zetten.